DGS ve Yatay Geçiş İmkanları

DİKEY GEÇİŞ

İstanbul Rumeli Üniversitesi Fizyoterapi Programı ön lisans eğitimini başarı ile tamamlamayan öğrenciler, üniversitemizin uzman akademik kadrosundan almış oldukları eğitim sonrasında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile dönem uzatmadan;

bölümlerinde lisans eğitimini tamamlayabilmektedir.

YATAY GEÇİŞ

Yatay geçiş İşlemleri Yüksek Öğretim Kurumu’nun belirlediği kriterler ile iki şekilde uygulanabilmektedir;

1- Not Ortalaması (AGNO) ile kurumlar arası ve kurum içi yatay geçiş esaslarına uygun geçiş.

Müfredat uyumluluğu ile dönem uzatmadan geçiş yapabileceği bölümler;

- Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Tüm Programları

2- Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş esaslarına uygun, kurumlar arası ve kurum içi yatay geçiş.

Fizyoterapi programına yerleşen öğrencilerimiz, birinci yarıyıl sonrasında kurum içi ve kurum dışı programlar arası yatay geçiş ile yerleştirme puan türünü göre istediği önlisans programına geçiş yapabilir.